zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Редовният секс удължава живота на мъжете



Редовният секс удължава живота на мъжете

При жените няма такава закономерност.

25 февруари 2009, здраве.bg

Сексът не по-малко от веднъж седмично е един от факторите за увеличаване на продължителността на живот на мъжете, твърдят тайвански изследователи, цитирани от Ройтерс.

Такъв ритъм на сексуалния живот според учените е достатъчен мъжете да увеличат значително шансовете си да живеят над 80 години.

Направените изчисления показват, че редовният секс намалява с около 50% риска от инсулт, с 40% - от диабет и с 30% - от сърдечен пристъп.

Извършеният сравнителен анализ показва, че мъжете, които живеят сами и с недостатъчно сексуални контакти умират много по-рано, отколкото техните връстници. “Ако мъж на 65 години е останал без интимна връзка, вероятността (при еднакви други обстоятелства) той да умре преди 80-годишна възраст се увеличава с 70%”, твърдят тайванските специалисти.

Причината за това според тях е в нивото на тестостерона, който оказва влияние на целия организъм: “Колкото по-ниски са показателите на този хормон в мъжкия организъм, толкова по-висока е вероятността той да пострада в резултат на някое от изброените по-горе заболявания.

Сексът, оказва се, е по-полезен за мъжете При жените той не оказва такова влияние върху продължителността на живот. Немски учени са установили, че той дори може да предизвика негативни хормонални промени в женския организъм. Неомъжените жени, които дори не са съжителствали с партньор имат по-добро психично здраве в сравнение с жените с постоянен или временен партньор.

“За разлика от жените мъжете се чувстват по-добре, ако до тях има жена”, подчертават учените, цитирани от Би Би Си.

 
добави в:
 
Още по темите:
секс и здраве    изследвания    любопитно    
 
more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.